Skip Navigation Links

Terapie vizuala la domiciliu (Home Vision Therapy)

a. Program pentru tratamentul tulburarilor de vedere binoculara

Terapie Vizuala la Domiciliu -  Medoptica

In cazul in care suferiti de probleme de incoordonare a musculaturii extraoculare sau de acomodare, acestea nu pot fi tratate in mod obisnuit prin prescrierea de ochelari. Daca ochii va obosesc repede, daca va este greu sa va concentrati la citit sau lucrul la computer va creeaza dureri de cap si vedere neclara, exista sanse mari ca prin folosirea programelor Home Vision Therapy sa rezolvati aceste probleme.

Programele sunt sofisticate dar, in acelasi timp, usor si distractiv de folosit si constau intr-o serie de exercitii asemanatoare unor jocuri. Atributiile pacientului sunt relativ simple, necesita urmarirea unor tinte pe ecran, gasirea unor casete 3D pe ecranul computerului, folosind niste ochelari speciali (livrati odata cu programul), identificarea miscarii. Programul este astfel conceput incat se adapteaza spontan si va creste nivelul de dificultate pe masura ce pacientul progreseaza.

b. Program pentru tratamentul ambliopiei

Ambliopia reprezinta o oprire in evolutie a analizatorului vizual si deci o acuitate vizuala scazuta, datorita unor factori multipli: diferente de refractie intre cei doi ochi sau dioptrii mari la ambii ochi, strabism, cataracta congenitala, ptoza palpebrala severa etc.

Programele computerizate sunt prezentate sub forma unor jocuri atractive pentru copii dar care sunt special concepute sa elimine fenomenul de aglomerare si supresia asociata ambliopiei. Exercitiile sunt variate si prezentate succesiv in perioada terapiei iar gradul lor de dificultate (viteza de prezentare, marimea stimulilor) se modifica automat pe masura ce pacientul castiga in vedere. Exercitiile se fac monocular, doar cu ochiul ambliop, ochiul sanatos fiind acoperit cu un ocluzor (livrat cu programul).

Studiile au aratat o imbunatatire semnificativa si stabila a acuitatii vizuale la ochiul ambliop dupa sedinte de aproximativ 30 de minute zilnic, timp de cateva saptamani.

Ambele programe sunt disponibile in limba romana.